SOSA Kwas askorbinowy Sosa 1 kg

Nr: 046500020

Opis

Kwas askorbinowy pochodzenia naturalnego.

Właściwości: zakwaszający, przeciwutleniacz i polepszacz pieczywa.
Sposób użycia: Stosować bezpośrednio Rozpuszczalny w płynach.
Stosowanie: Stosowany jako zakwaszacz lub przeciwutleniacz w żywności, zwłaszcza w owocach i warzywach.
Obserwacje: biały proszek.
Opracowania: Wszelkiego rodzaju opracowania, w których potrzebny jest antyoksydant: kąpiele owocowe, syropy owocowe, sałatki owocowe, soki …
Zalecana dawka: 0,05 – 0,1%.
W kąpielach przeciwutleniających może wzrosnąć do 3% – 5%

Subscribe to our newsletter

 

Pobierz cennik produktów

Wyrażam zgodę na zapisanie na Newsletter Fusion Gusto oraz przetwarzanie danych osobowych zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych w związku zapisem na newsletter. Podanie danych jest dobrowolne, ale niezbędne do wysłania cennika. Zostałem poinformowany, ze przysługuje mi prawo dostępu do swoich danych, mozliwości ich poprawiania, żądania zaprzestania ich przetwarzania.
Administratorem danych osobowych jest Fusion Gusto ul. Bukowska 14 62-070 Dąbrowa. Dane wpisane w formularzu będą przetwarzane w celu wysłania cennika i newslettera zgodnie z polityką prywatności (link do polityki prywatności).