Kawałaki kantońskich orzechów laskowych 700 g

Nr: 38021

Opis

Karmelizowane ziarno orzecha laskowego po kantońsku.

Właściwości: Dzięki karmelizowanej technice kantońskiej, znanej również jako technika Cantón confit, uzyskuje się znacznie lepszą jakość karmelizacji niż technika tradycyjn. Syrop na bazie cukru, który gotuje się w celu karmelizacji, jest wprowadzany do wnętrza owocu przez osmozę, w przeciwieństwie do tradycyjnego syropu karmelizowanego, w którym cukier pozostaje na zewnątrz. Po upływie odpowiedniego czasu orzechy są ekstrahowane i smażone z wielką starannością, w wyniku czego uzyskuje się wyjątkową karmelizację.

Zastosowanie: jako dekoracja.
Obserwacje: Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Opracowania: Lody, budynie, puddingi, tarty, snaki lub deski serów.

Subscribe to our newsletter

 

Pobierz cennik produktów

Wyrażam zgodę na zapisanie na Newsletter Fusion Gusto oraz przetwarzanie danych osobowych zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych w związku zapisem na newsletter. Podanie danych jest dobrowolne, ale niezbędne do wysłania cennika. Zostałem poinformowany, ze przysługuje mi prawo dostępu do swoich danych, mozliwości ich poprawiania, żądania zaprzestania ich przetwarzania.
Administratorem danych osobowych jest Fusion Gusto ul. Bukowska 14 62-070 Dąbrowa. Dane wpisane w formularzu będą przetwarzane w celu wysłania cennika i newslettera zgodnie z polityką prywatności (link do polityki prywatności).