Podpuszczka w proszku SOSA (150G)

Nr: 058300007

Opis

Enzym, który wytrąca kazeinę z mleka, tworząc skrzep w celu produkcji sera. Właściwości: Świeże mleko twarogowe
Sposób użycia: Podgrzać mleko do 37oC, przy małym ogniu Dodać klasyczny chlorek (opcjonalnie, jeśli chcesz uzyskać efekt ścinania szybciej). Po osiągnięciu temperatury zdejmij mleko z ognia i dodaj podpuszczkę, wymieszaj i pozostaw na 1 godzinę do zestalenia, pokroić twaróg w kostkę, przecedzić czystą szmatką i odstawić na co najmniej 4 godziny. Uwagi: Działa tylko ze świeżym mlekiem.

Subscribe to our newsletter

 

Pobierz cennik produktów

Wyrażam zgodę na zapisanie na Newsletter Fusion Gusto oraz przetwarzanie danych osobowych zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych w związku zapisem na newsletter. Podanie danych jest dobrowolne, ale niezbędne do wysłania cennika. Zostałem poinformowany, ze przysługuje mi prawo dostępu do swoich danych, mozliwości ich poprawiania, żądania zaprzestania ich przetwarzania.
Administratorem danych osobowych jest Fusion Gusto ul. Bukowska 14 62-070 Dąbrowa. Dane wpisane w formularzu będą przetwarzane w celu wysłania cennika i newslettera zgodnie z polityką prywatności (link do polityki prywatności).