Guma GUAR SOSA 750GR

Nr: 38689

Opis

GUMA GUAROWA (E412): Naturalny polisacharyd wytwarzany z krzewu guar ( Cyamopsis tretagonolobus ) występującego w Pakistanie i Indiach.
Środek zagęszczający, stabilizujący i emulgujący.
Służy do usprawnienia produkcji nabiału, mięsa i lodów.
W ciastach zmniejsza synerezę rozmrażając nadzienia, poprawia mieszanie mas paniki poprzez skrócenie czasu ubijania.

Roślina strączkowa ( Cyamopsis tretagonolobus ).

Właściwości: Zagęszczacz
Sposób użycia: Wymieszać z płynem i zagotować. Schłodzić.
Zastosowanie: Każdy rodzaj opracowania niezależnie od jego kwasowości.
Uwagi: Zamrażanie stabilne.
Opracowania: Sosy / Nektary / Wyroby cukiernicze
Dozowanie: 2-10g/1kg

Subscribe to our newsletter

 

Pobierz cennik produktów

Wyrażam zgodę na zapisanie na Newsletter Fusion Gusto oraz przetwarzanie danych osobowych zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych w związku zapisem na newsletter. Podanie danych jest dobrowolne, ale niezbędne do wysłania cennika. Zostałem poinformowany, ze przysługuje mi prawo dostępu do swoich danych, mozliwości ich poprawiania, żądania zaprzestania ich przetwarzania.
Administratorem danych osobowych jest Fusion Gusto ul. Bukowska 14 62-070 Dąbrowa. Dane wpisane w formularzu będą przetwarzane w celu wysłania cennika i newslettera zgodnie z polityką prywatności (link do polityki prywatności).