SOSA ALBUMINA ALBUWHIP POWDER 500G

Nr: 00200510

Opis

Białko jaja kurzego.
Właściwości: Zamiennik białka jaja, mocny efekt.
Sposób użycia: wymieszać na zimno.
Zastosowanie: Dowolny rodzaj płynu.
Obserwacje: 25% sztywniejszy i 5 razy stabilniejszy niż przy stosowaniu świeżego białka.
Opracowania: Meringues / Macaron / Nubes / Souflé / Biscuits / Mousses
Produkt otrzymywany z białka jaja, który po przejściu enzymatycznego procesu separacji cukrów obecnych w białku jaja jest suszony metodą suszenia rozpyłowego w niskiej temperaturze (80 °). Powstałe białko ma dużą moc stabilizującą. Rozpuszcza się w dowolnym płynie (miazgi, odtłuszczone buliony, wody smakowe. Zalecane dawkowanie to 100 G produktu na litr wody lub płynu i około 25 g w przypadku skoncentrowanych miazg owocowych. Posiada wysoką zdolność zatrzymywania powietrza, do 60%. Na uwagę zasługuje również zdolność koagulacji w temp. 57oC i późniejsze zestalenie w temp. 70oC.
kod: 00200510

Subscribe to our newsletter

 

Pobierz cennik produktów

Wyrażam zgodę na zapisanie na Newsletter Fusion Gusto oraz przetwarzanie danych osobowych zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych w związku zapisem na newsletter. Podanie danych jest dobrowolne, ale niezbędne do wysłania cennika. Zostałem poinformowany, ze przysługuje mi prawo dostępu do swoich danych, mozliwości ich poprawiania, żądania zaprzestania ich przetwarzania.
Administratorem danych osobowych jest Fusion Gusto ul. Bukowska 14 62-070 Dąbrowa. Dane wpisane w formularzu będą przetwarzane w celu wysłania cennika i newslettera zgodnie z polityką prywatności (link do polityki prywatności).