SOSA GELCREM na ciepło SOSA 500G

Nr: 058050040

Opis

W królestwie roślin skrobie stanowią rezerwę energii dla roślin. Skrobia to polisacharyd wytwarzany z glukozy.
Naturalną skrobię stosuje się po podgrzaniu w temperaturze 50-90 stopnii jako zagęszczacz. Ma jednak tę trudność, że wraz z ciepłem traci moc zagęszczania, a podczas zamrażania wytwarza synerezę lub znaczne straty wody. Z tego powodu skrobia, którą polecamy w wykwintnej kuchni, jest skrobią poddaną obróbce pod wysokim ciśnieniem, która daje nam wszystkie cechy skrobi rodzimej lub zwykłej, ale jest bardziej odporna na zamrażanie i gotowanie. Nakłada się ją na gorąco, w zakresie od 50 ° do 90 °. Skrobia daje nam miękką konsystencję jak krem ??do ciasta, ale bez smaku. Niebłyszczący, nieprzezroczysty produkt.
Sosa hot gelcrem to wielofunkcyjna skrobia, która została opracowana, aby zaspokoić różnorodne potrzeby współczesnej żywności i procesów gotowania. Jest świetnym modyfikatorem tekstury i zapewnia nam zrównoważoną i bezbarwną wiotkość, interesującą w zależności od zastosowania. Ma zastosowanie do wszystkich rodzajów płynów i zapewnia dużą stabilność w kwaśnych mediach i wypiekach. W przeciwieństwie do zwykłej skrobi, nigdy się nie rozkłada i wytrzymuje wysokie temperatury gotowania.

Idealna do beszameli, ostrych sosów, … wszystkiego, co chcesz podgrzać w kuchence mikrofalowej (wysokie temperatury) i zamrozić w celu konserwacji. Idealna do przygotowania kremów na gorąco.
Gorący żelcrem zapewnia nam dużą stabilność lepkości i jest odporny na bardzo wysokie temperatury i kwasy. Jest dobrym stabilizatorem do konserwacji, zamrażania i rozmrażania kremów.

Właściwości: Zagęszczacz odporny na zamrażanie.
Sposób użycia: Mieszać na zimno i gotować, aż się zagotuje.
Zastosowanie: Dowolny rodzaj preparatów płynnych lub półpłynnych.
Obserwacje: Odporny na wysokie temperatury i stabilny w piecu. Odporny na zamarzanie.
Opracowania: kremy gotowane, takie jak kremy cukiernicze / kremy gorące / beszamel

Subscribe to our newsletter

 

Pobierz cennik produktów

Wyrażam zgodę na zapisanie na Newsletter Fusion Gusto oraz przetwarzanie danych osobowych zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych w związku zapisem na newsletter. Podanie danych jest dobrowolne, ale niezbędne do wysłania cennika. Zostałem poinformowany, ze przysługuje mi prawo dostępu do swoich danych, mozliwości ich poprawiania, żądania zaprzestania ich przetwarzania.
Administratorem danych osobowych jest Fusion Gusto ul. Bukowska 14 62-070 Dąbrowa. Dane wpisane w formularzu będą przetwarzane w celu wysłania cennika i newslettera zgodnie z polityką prywatności (link do polityki prywatności).