[aws_search_form]
Nr: [woo_sku]
Instangel pozyskiwany jest z białka otrzymywanego z produktów ubocznych pochodzenia zwierzęcego, które w niskich temperaturach tworzy żelatyny. Jest błyskawicznym zamiennikiem żelatyny. Aby mieć orientację, można powiedzieć, że z 1 arkusz żelatyny odpowiada około 8 g instangelu. Działa już po 20 minutach od włożenia do lodówki. Tworzy termoodwracalną galaretkę. Działa jak żelatyna w liściach, w bardzo kwaśnych środowiskach ma problemy z integracją. Służy do produkcji musów, bezy, sprawdzi się w syfonach (galaretki gazowe)… Należy go mieszać na zimno, a następnie nakładać do syfonu.
Żelatyna pochodzenia zwierzęcego (wieprzowina).
Moc żelowania: 180 BLOOM
Równoważność w arkuszach: 1 un = 6 g
Szybkość żelowania: Szybka
Właściwości: Żelatyna pochodzenia zwierzęcego.
Obserwacje: Odwracalność termiczna między 35oC a 40oC, zamrażalna
Temperatura żelowania <15oC.
Rozpuszczalność na zimno przy silnym mieszaniu lub mieszaniu na gorąco.
Miękki i elastyczny żel.