SOSA ŻELATYNA ZWIERZĘCA – INSTANGEL (ANIMAL GELATINE) SOSA 500g

Nr: 38734

Opis

Instangel pozyskiwany jest z białka otrzymywanego z produktów ubocznych pochodzenia zwierzęcego, które w niskich temperaturach tworzy żelatyny. Jest błyskawicznym zamiennikiem żelatyny. Aby mieć orientację, można powiedzieć, że z 1 arkusz żelatyny odpowiada około 8 g instangelu. Działa już po 20 minutach od włożenia do lodówki. Tworzy termoodwracalną galaretkę. Działa jak żelatyna w liściach, w bardzo kwaśnych środowiskach ma problemy z integracją. Służy do produkcji musów, bezy, sprawdzi się w syfonach (galaretki gazowe)… Należy go mieszać na zimno, a następnie nakładać do syfonu.

Żelatyna pochodzenia zwierzęcego (wieprzowina).
Moc żelowania: 180 BLOOM
Równoważność w arkuszach: 1 un = 6 g
Szybkość żelowania: Szybka
Właściwości: Żelatyna pochodzenia zwierzęcego.
Obserwacje: Odwracalność termiczna między 35oC a 40oC, zamrażalna
Temperatura żelowania <15oC. Rozpuszczalność na zimno przy silnym mieszaniu lub mieszaniu na gorąco. Miękki i elastyczny żel.

Subscribe to our newsletter

 

Pobierz cennik produktów

Wyrażam zgodę na zapisanie na Newsletter Fusion Gusto oraz przetwarzanie danych osobowych zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych w związku zapisem na newsletter. Podanie danych jest dobrowolne, ale niezbędne do wysłania cennika. Zostałem poinformowany, ze przysługuje mi prawo dostępu do swoich danych, mozliwości ich poprawiania, żądania zaprzestania ich przetwarzania.
Administratorem danych osobowych jest Fusion Gusto ul. Bukowska 14 62-070 Dąbrowa. Dane wpisane w formularzu będą przetwarzane w celu wysłania cennika i newslettera zgodnie z polityką prywatności (link do polityki prywatności).