2012-2014
Rozpoczęcie działalności

Dystrybucja mikroziół, kiełków. Do oferty dołączają warzywa i owoce z całego świata

2014
Współpraca z marką Belazu, przetwórniami żywności, zakladami mięsnymi

Rozpoczynamy dystybucję oliwek pochodzących z różnych stron świata, genialnych antipasti, past, kiszonych cytryn, octów winnych

2015
Konkursy kulinarne

Sponsoring konkursów kulinarnych, szkolenia dla szefów kuchni

2016
Własna produkcja

Produkcja kwiatów jadalnych i organicznych warzyw

2017
Kontrakt z producentem baby warzyw

Podpisanie kontraktu z producentem z RPA, który specjalnie dla Fusion Gusto rozpoczął uprawy wielu odmian baby warzyw.

2018
Współpraca z kolejnymi partnerami

Rozpoczęcie współpracy z LittlePod i Sosa Ingredients

2019
Sklep Internetowy

Otwarcie sklepu internetowego dla odbiorców indywidualnych

O nas

Fusion Gusto Polska funkcjonuje na rodzimym rynku od 2012 roku. Początkowo firma specjalizowała się w dostawach do restauracji na terenie Poznania oraz Wrocławia; z czasem rozszerzając swój zasięg do dostaw na terenie całego kraju. Również oferowany asortyment znacznie rozszerzał się przez lata działalności. Początkowo były to wyłącznie kwiaty jadalne i świeże zioła cięte.

Jako jedna z pierwszych firm w Polsce w  2012 roku Fusion Gusto, rozpoczyna dystrybucję mikro ziół importowanych z Izraela. Do oferty dołączyły również kiełki w ponad osiemnastu odmianach. Kolejne lata działalności to rozwój w stronę egzotycznych warzyw i owoców importowanych z całego świata.

W 2014 rok firma rozpoczyna współpracę z brytyjską marką Belazu i rozpoczyna dystrybucję świetnej jakości oliwek pochodzących z różnych stron świata, genialnych antipasti, past, kiszonych cytryn, octów winnych oraz wielu innych przetworów. 2014 rok to również decyzja o rozpoczęciu współpracy z przetwórniami żywności, zakładami mięsnymi oraz firmami specjalizującymi się w dostawach do sieci supermarketów, co do dziś owocuje kontraktami na dostawy ziół, warzyw, kiełków oraz owoców.

Rok 2015 to intensywne działania marketingowe poprzez sponsoring licznych konkursów kulinarnych, organizowanie szkoleń dla szefów kuchni oraz uczniów szkół gastronomicznych; a także udział w licznych targach i wydarzeniach branżowych.

W 2016 roku firma podejmuje decyzję o uruchomieniu własnej produkcji kwiatów jadalnych oraz organicznych warzyw: marchwi kolorowych, ziemniaków kolorowych, buraków oraz ziemniaków idealnych do produkcji frytek. Rozpoczynamy również import przetworów truflowych oraz świeżych trufli z Włoch oraz z Grecji.

W 2017 roku firma podpisała kontrakt z producentem baby warzyw z RPA, który specjalnie dla firmy rozpoczął uprawy: mini i mikro marchewek, porów, bakłażanów, cukinii i wielu innych odmian. W odpowiedzi na rosnącą popularność tajskiej kuchni w Polsce, od 2017 rozpoczęto również import warzyw, owoców oraz ziół bezpośrednio z Tajlandii. Rok 2017 był dla firmy momentem przełomowym bowiem w maju 2017 firma przeniosła się do nowej siedziby w Dąbrowie k. Poznania.

Rok 2018 to rozpoczęcie współpracy z dwoma interesującymi partnerami: LittlePod Company, który zapewnia nam dostęp do najlepszej jakości wanilii madagaskarskiej oraz Sosa Ingredients, hiszpańskiego producenta dodatków spożywczych. Naszą dewizą jest stały rozwój.

Wraz z początkiem roku 2019, otworzyliśmy sklep internetowy, który realizuje dostawy naszych produktów do Waszych domów. Wspólnie z Izraelskim partnerem 2BFresh rozpoczęliśmy budowę kolejnej szklarni i produkcję własnych mikro ziół.

W kwietniu 2019 firma podspisała umowę z hiszpańskim producentem i jednocześnie stała się głównym dystrybutorem marek Sosa Ingredients oraz Varlhona.

O nas

Fusion Gusto Polska funkcjonuje na rodzimym rynku od 2012 roku. Początkowo firma specjalizowała się w dostawach do restauracji na terenie Poznania oraz Wrocławia; z czasem rozszerzając swój zasięg do dostaw na terenie całego kraju. Również oferowany asortyment znacznie rozszerzał się przez lata działalności. Początkowo były to wyłącznie kwiaty jadalne i świeże zioła cięte.

Jako jedna z pierwszych firm w Polsce w  2012 roku Fusion Gusto, rozpoczyna dystrybucję mikro ziół importowanych z Izraela. Do oferty dołączyły również kiełki w ponad osiemnastu odmianach. Kolejne lata działalności to rozwój w stronę egzotycznych warzyw i owoców importowanych z całego świata.

W 2014 rok firma rozpoczyna współpracę z brytyjską marką Belazu i rozpoczyna dystrybucję świetnej jakości oliwek pochodzących z różnych stron świata, genialnych antipasti, past, kiszonych cytryn, octów winnych oraz wielu innych przetworów. 2014 rok to również decyzja o rozpoczęciu współpracy z przetwórniami żywności, zakładami mięsnymi oraz firmami specjalizującymi się w dostawach do sieci supermarketów, co do dziś owocuje kontraktami na dostawy ziół, warzyw, kiełków oraz owoców.

Rok 2015 to intensywne działania marketingowe poprzez sponsoring licznych konkursów kulinarnych, organizowanie szkoleń dla szefów kuchni oraz uczniów szkół gastronomicznych; a także udział w licznych targach i wydarzeniach branżowych.

W 2016 roku firma podejmuje decyzję o uruchomieniu własnej produkcji kwiatów jadalnych oraz organicznych warzyw: marchwi kolorowych, ziemniaków kolorowych, buraków oraz ziemniaków idealnych do produkcji frytek. Rozpoczynamy również import przetworów truflowych oraz świeżych trufli z Włoch oraz z Grecji.

W 2017 roku firma podpisała kontrakt z producentem baby warzyw z RPA, który specjalnie dla firmy rozpoczął uprawy: mini i mikro marchewek, porów, bakłażanów, cukinii i wielu innych odmian. W odpowiedzi na rosnącą popularność tajskiej kuchni w Polsce, od 2017 rozpoczęto również import warzyw, owoców oraz ziół bezpośrednio z Tajlandii. Rok 2017 był dla firmy momentem przełomowym bowiem w maju 2017 firma przeniosła się do nowej siedziby w Dąbrowie k. Poznania.

Rok 2018 to rozpoczęcie współpracy z dwoma interesującymi partnerami: LittlePod Company, który zapewnia nam dostęp do najlepszej jakości wanilii madagaskarskiej oraz Sosa Ingredients, hiszpańskiego producenta dodatków spożywczych. Naszą dewizą jest stały rozwój.

Wraz z początkiem roku 2019, otworzyliśmy sklep internetowy, który realizuje dostawy naszych produktów do Waszych domów. Wspólnie z Izraelskim partnerem 2BFresh rozpoczęliśmy budowę kolejnej szklarni i produkcję własnych mikro ziół.

W kwietniu 2019 firma podspisała umowę z hiszpańskim producentem i jednocześnie stała się głównym dystrybutorem marek Sosa Ingredients oraz Varlhona.

Nasze Marki

Subscribe to our newsletter

 

Pobierz cennik produktów

Wyrażam zgodę na zapisanie na Newsletter Fusion Gusto oraz przetwarzanie danych osobowych zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych w związku zapisem na newsletter. Podanie danych jest dobrowolne, ale niezbędne do wysłania cennika. Zostałem poinformowany, ze przysługuje mi prawo dostępu do swoich danych, mozliwości ich poprawiania, żądania zaprzestania ich przetwarzania.
Administratorem danych osobowych jest Fusion Gusto ul. Bukowska 14 62-070 Dąbrowa. Dane wpisane w formularzu będą przetwarzane w celu wysłania cennika i newslettera zgodnie z polityką prywatności (link do polityki prywatności).