Nr: [woo_sku]
Olej słonecznikowy (olej z nasion słonecznika)
tłoczony na zimno to produkt naturalny, najwyższej jakości. Dbałość o szczegóły pozwoliła
na uzyskanie nie tylko unikatowego smaku, ale
także pięknego koloru. Idealnie komponuje się
jako dodatek do mięs, ryb, warzyw i sałatek.
Zachwyca także swoją prostotą: znakomicie
smakuje z dobrym pieczywem
DAWID ŁAGOWSKI
Jest półfinalistą 6 edycji TOP CHEF, popularyzuje kuchnię
Wellness i Slow Food podczas autorskich pokazów, szkoleń
i warsztatów kulinarnych w całej Polsce.
Po ukończeniu szkoły gastronomicznej swoje pierwsze kroki
stawiał w restauracjach na Starym Mieście w rodzinnym
Poznaniu, a niedługo później znalazł się w kuchni poznańskiego
Sheratona. Przez 12 lat przewodził restauracji Destylarnia w
Pałacu Mierzęcin, która pod jego sterami zdobyła wiele nagród
i wyróżnień. W 2013 roku Dawid otrzymał statuetkę Hermes
dla Najlepszej Restauracji w Regionie. Od roku 2014 przez trzy
kolejne lata zdobywał najwyższe wyróżnienie Grand Award
– „Trzy widelce” w ogólnopolskim plebiscycie „Poland 100
Best Restaurants” oraz tytuł Szefa Kuchni Roku 2016 regionu
północno-zachodniego. Zdobywca rekomendacji Slow
Food Polska. Od 2015 roku 2 czapki w prestiżowym żółtym przewodniku Gault&Millau. W latach 2016 i ponownie w 2017
nagroda za zwycięstwo w konkursie Food Business Awards
w kategorii „Restauracja Hotelowa”.
Dawid chętnie włącza się także w akcje charytatywne
lokalnych społeczności. Organizator i juror licznych konkursów
kulinarnych. Autor kolacji Kina Kulinarnego festiwalu filmowego
Transatlantyk. Jest współtwórcą inicjatywy „Poznańscy
Kucharze Razem” tworząc nietuzinkowe wydarzenia w postaci
kolacji degustacyjnych w różnych miejscach Poznania
i Wielkopolski.
W 2017 roku powstała manufaktura sygnowana jego
nazwiskiem, założeniu której przyświecała chęć podzielenia
się autorskimi i naturalnymi produktami z szerszym gronem
odbiorców.