Wszystko zaczęło się w Saint-Étienne, centrum produkcji czekolady. Historia marki Weiss to historia Eugene Weiss, twórcy firmy i prekursora w handlu luksusową czekoladą. Odkrył sztukę tworzenia pralin i miksowania ziaren kakaowych, co zaowocowało powstaniem Le Haut Chocolat®.
Jej nazwa jest inspirowana przez Eskimosów, którzy używają tego słowa w odniesieniu do śniegu.
Anëo to nasza nowa kreacja: jasna, lekko słodka kuwertura z białej czekolady, która pieści podniebienie smakiem świeżego i kremowego mleka, doskonale zbalansowana ciepłymi i kwiatowymi nutami madagaskskiej wanilii.
Idealnie płynna, o bardzo topniejącej konsystencji, będzie sprzymierzeńcem Twojej kreatywności we wszystkich rodzajach kreacji.
Podanie
Powlekanie, formowanie, ciasto
Idealna do:
Ciastka, dekoracje, ganache cukierkowe, ganache cukiernicze, ciasto, lody, mus, polewa, sos