[FM_form id="2"]
Nr: [woo_sku]
Chili chipotle w proszku, otrzymywany z suszenia świeżo wędzonego chili jalapeno.
Stopień ostrości w skali Scoville *: 10 000-23 000
Suszone chilli Sosa Ingredients można spożywać przez cały rok, nie martwiąc się o to, czy jest to sezonowe, czy nie.
* Skala Scoville’a jest odniesieniem do pomiaru swędzenia papryczek chilli, która wskazuje ilość kapsaicyny (składnika chemicznego, który stymuluje receptory skóry). Referencje:
• 0 szt. Scoville: Nie pikantny, zielony pieprz.
• 2500-5 000 jednostek Scoville: sos tabasco, papryka Padrón.
• 30 000 – 50 000 jednostek Scoville: pieprz Cayenne.
•2 000 000-5 300 000 jednostek Scoville: Gaz pieprzowy do samoobrony.
• 15 000 000-16 000 000 jednostek Scoville’a: czysta kapsaicyna.