Sosa Izomaltuloza 900g

Nr: 38869

Opis

“Z uwagi na niższą temperaturę topnienia (120–126 °C) niż sacharoza (186 °C) oraz wyższą stabilność/większa trwałość wiązania glikozydowego niż w przypadku sacharozy, izomaltuloza w mniejszym stopniu ulega karmelizacji niż sacharoza.Jest bardziej odporna na działanie kwasów niż sacharoza. Ta właściwość pozwala na stosowanie jej w napojach o obniżonym pH.Izomaltuloza znalazła zastosowanie w przemyśle spożywczym, gdzie może być wykorzystywana zamiast sacharozy. Może być stosowana w produkcji napojów, produktów zbożowych, zup, sosów, deserów, produktów na bazie mleka, pieczywa, wyrobów cukierniczych i dżemów oraz produktów o obniżonej wartości energetycznej.”

Subscribe to our newsletter

 

Pobierz cennik produktów

Wyrażam zgodę na zapisanie na Newsletter Fusion Gusto oraz przetwarzanie danych osobowych zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych w związku zapisem na newsletter. Podanie danych jest dobrowolne, ale niezbędne do wysłania cennika. Zostałem poinformowany, ze przysługuje mi prawo dostępu do swoich danych, mozliwości ich poprawiania, żądania zaprzestania ich przetwarzania.
Administratorem danych osobowych jest Fusion Gusto ul. Bukowska 14 62-070 Dąbrowa. Dane wpisane w formularzu będą przetwarzane w celu wysłania cennika i newslettera zgodnie z polityką prywatności (link do polityki prywatności).