Sosa Gliceryna 1,3kg

65,00 

SKU: 37302 Categories: ,
Opis

Glicerol roślinny inaczej gliceryna to gęsty, neutralny płyn o słodkim smaku, który po schłodzeniu staje się galaretowaty. Jest to produkt naturalnie występujący podczas fermentacji. Ma bardzo wysoką temperaturę wrzenia (290 ° C) i temperaturę topnienia 18 ° C. Służy jako środek nawilżający i emulgator, a także zapobiega powstawaniu wykwitów tłuszczowych w czekoladach (gdy tłuszcz znajdujący się w ganache wydostaje się na powierzchnię czekolady). Znajduje zastosowanie w cukiernictwie i wykwintnej kuchni jako środek przeciw zamarzaniu, stosowany przy przygotowywaniu lodów jednocześnie obniżając ich słodycz. Gliceryna zawiera 4 razy więcej środka przeciw zamarzaniu niż zwykły cukier. Gliceryna, spożywana w dużych ilościach (ponad 125 g dziennie to środek przeczyszczający).

Zapytaj o cennik
close slider
[FM_form id="2"]