SOSA GLICERYNA 1,3KG

Nr: 37302

SKU: 37302 Categories: ,
Opis

Glicerol roślinny inaczej gliceryna to gęsty, neutralny płyn o słodkim smaku, który po schłodzeniu staje się galaretowaty. Jest to produkt naturalnie występujący podczas fermentacji. Ma bardzo wysoką temperaturę wrzenia (290 ° C) i temperaturę topnienia 18 ° C. Służy jako środek nawilżający i emulgator, a także zapobiega powstawaniu wykwitów tłuszczowych w czekoladach (gdy tłuszcz znajdujący się w ganache wydostaje się na powierzchnię czekolady). Znajduje zastosowanie w cukiernictwie i wykwintnej kuchni jako środek przeciw zamarzaniu, stosowany przy przygotowywaniu lodów jednocześnie obniżając ich słodycz. Gliceryna zawiera 4 razy więcej środka przeciw zamarzaniu niż zwykły cukier. Gliceryna, spożywana w dużych ilościach (ponad 125 g dziennie to środek przeczyszczający).

Subscribe to our newsletter

 

Pobierz cennik produktów

Wyrażam zgodę na zapisanie na Newsletter Fusion Gusto oraz przetwarzanie danych osobowych zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych w związku zapisem na newsletter. Podanie danych jest dobrowolne, ale niezbędne do wysłania cennika. Zostałem poinformowany, ze przysługuje mi prawo dostępu do swoich danych, mozliwości ich poprawiania, żądania zaprzestania ich przetwarzania.
Administratorem danych osobowych jest Fusion Gusto ul. Bukowska 14 62-070 Dąbrowa. Dane wpisane w formularzu będą przetwarzane w celu wysłania cennika i newslettera zgodnie z polityką prywatności (link do polityki prywatności).