Sosa Lecytyna sojowa w proszku 400g

Nr: 38754

SKU: 38754 Categories: ,
Opis

Główną funkcją lecytyny jest emulgowanie (np. Lecytyna w żółtku jaja pozwala na otrzymanie majonezu, czyli emulsji wody w oleju). Lecytyna jest stosowana na całym świecie jako emulgator w przemyśle czekoladowym. Może być również używany jako napowietrzacz i spieniacz. Lecytyna nie ma problemów z dyspersją w zimnych lub gorących mediach. Ani w kwaśnych, słonych lub słodkich mediach. W tłustych mediach bardzo dobrze nawilża, faktycznie można wytworzyć powietrze z oleju, jeśli wcześniej podgrzejemy go do około 60oC. Lecytynę należy stosować konsekwentnie, to znaczy, jeśli przesadzimy z ilością w efekcie końcowym wpłynie to negatywnie na smak opracowania, nadając również potrawie żółtego i mętnego koloru.
Właściwości: emulgator. Ułatwia wprowadzenie powietrza. Zbyt dużo może dodać smaku.
Sposób użycia: Wymieszać na zimno i zawirować, wprowadzając powietrze.
Zastosowanie: Dowolny rodzaj płynu.
Uwagi: Trudności z alkoholem i niektórymi naparami.
Opracowania: Air / Ice Cream
Skład: lecytyna sojowa E322
Kod: 59000016

Subscribe to our newsletter

 

Pobierz cennik produktów

Wyrażam zgodę na zapisanie na Newsletter Fusion Gusto oraz przetwarzanie danych osobowych zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych w związku zapisem na newsletter. Podanie danych jest dobrowolne, ale niezbędne do wysłania cennika. Zostałem poinformowany, ze przysługuje mi prawo dostępu do swoich danych, mozliwości ich poprawiania, żądania zaprzestania ich przetwarzania.
Administratorem danych osobowych jest Fusion Gusto ul. Bukowska 14 62-070 Dąbrowa. Dane wpisane w formularzu będą przetwarzane w celu wysłania cennika i newslettera zgodnie z polityką prywatności (link do polityki prywatności).