Sosa Wodorotlenek wapnia 350g

Nr: 059030001

Opis

Wykorzystanie: Hartowanie owoców i warzyw, takich jak dynia i pomidor, przed kandyzowaniem.
Nixtamalizacja kukurydzy.
Zastosowanie: Rozpuścić pół łyżeczki gaszonego wapna na litr wody, pozwolić owocowi lub warzywu moczyć się przez 12 godzin.
Dobrze spłucz przed kandyzowaniem.
W celu nixtamalizacji, gotować 1 kg kukurydzy w 4 l wody z 2 łyżkami wapna gaszonego przez 20 minut.
Pozwól odpocząć produktowi przez 12 godzin. Dobrze wypłukać przed użyciem.
Dozowanie:
5-10 g/L

Subscribe to our newsletter

 

Pobierz cennik produktów

Wyrażam zgodę na zapisanie na Newsletter Fusion Gusto oraz przetwarzanie danych osobowych zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych w związku zapisem na newsletter. Podanie danych jest dobrowolne, ale niezbędne do wysłania cennika. Zostałem poinformowany, ze przysługuje mi prawo dostępu do swoich danych, mozliwości ich poprawiania, żądania zaprzestania ich przetwarzania.
Administratorem danych osobowych jest Fusion Gusto ul. Bukowska 14 62-070 Dąbrowa. Dane wpisane w formularzu będą przetwarzane w celu wysłania cennika i newslettera zgodnie z polityką prywatności (link do polityki prywatności).