[FM_form id="2"]
Nr: [woo_sku]
Całe chili guajillo, uzyskane z suszenia świeżego chili marisol.
Stopień ostrości w skali Scoville *: 5000 – 8000
Suszone chilli Sosa Ingredients można spożywać przez cały rok, nie martwiąc się o to, czy jest sezonowy, czy nie.
* Skala Scoville’a jest odniesieniem do pomiaru swędzenia papryczek chilli, która wskazuje ilość kapsaicyny (składnika chemicznego, który stymuluje receptory skóry). Referencje:
• 0 szt. Scoville: Nie pikantny, zielony pieprz.
• 2500-5 000 jednostek Scoville: sos tabasco, papryka Padrón.
• 30 000 – 50 000 jednostek Scoville: pieprz Cayenne.
• 2 000 000-5 300 000 jednostek Scoville:Gaz pieprzowy do samoobrony.
• 15 000 000-16 000 000 jednostek Scoville’a: czysta kapsaicyna.