Sosa Alginat 750g

Nr: 58050016

Opis

Produkt uzyskiwany z różnych rodzajów wodorostów (Fucus, Laminaria, Macrocrystis …). Jest znany z formowania żeli w płynach
zawierających wapń. Jak każdy inny rodzaj chlorowodorku potrzebuje trochę wody, aby się nawodnić.

Właściwości: Środek żelujący, działa w interakcji z produktami zawierającymi wapń.
Wykorzystanie: Wymieszać z pożądanym opracowaniem (bezpośrednia sferyfikacja), wymieszać w roztworze wodnym (odwrotna sferyfikacja).
Zastosowanie: Dowolny rodzaj cieczy o pH ? 4 i zawartości wody wyższej niż 80% (bezpośrednia sferyfikacja).
Spostrzeżenia: Sam w sobie działa jak środek zagęszczający. Aby wykonać odwrotną sferifikację, zawsze używaj wody
mineralnej.
Trudno rozpuszcza się w tłuszczach. Problemem w cieczach zawierających duże stężenie alkoholu i przy niskiej
zawartości wody.
Przyrządzanie: Bezpośrednia sferyfikacja / odwrotna sferyfikacja.
Alergeny: Brak alergenów

Subscribe to our newsletter

 

Pobierz cennik produktów

Wyrażam zgodę na zapisanie na Newsletter Fusion Gusto oraz przetwarzanie danych osobowych zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych w związku zapisem na newsletter. Podanie danych jest dobrowolne, ale niezbędne do wysłania cennika. Zostałem poinformowany, ze przysługuje mi prawo dostępu do swoich danych, mozliwości ich poprawiania, żądania zaprzestania ich przetwarzania.
Administratorem danych osobowych jest Fusion Gusto ul. Bukowska 14 62-070 Dąbrowa. Dane wpisane w formularzu będą przetwarzane w celu wysłania cennika i newslettera zgodnie z polityką prywatności (link do polityki prywatności).