Sosa Alginat 750g

260,00 

Opis

Produkt uzyskiwany z różnych rodzajów wodorostów (Fucus, Laminaria, Macrocrystis …). Jest znany z formowania żeli w płynach
zawierających wapń. Jak każdy inny rodzaj chlorowodorku potrzebuje trochę wody, aby się nawodnić.

Właściwości: Środek żelujący, działa w interakcji z produktami zawierającymi wapń.
Wykorzystanie: Wymieszać z pożądanym opracowaniem (bezpośrednia sferyfikacja), wymieszać w roztworze wodnym (odwrotna sferyfikacja).
Zastosowanie: Dowolny rodzaj cieczy o pH ? 4 i zawartości wody wyższej niż 80% (bezpośrednia sferyfikacja).
Spostrzeżenia: Sam w sobie działa jak środek zagęszczający. Aby wykonać odwrotną sferifikację, zawsze używaj wody
mineralnej.
Trudno rozpuszcza się w tłuszczach. Problemem w cieczach zawierających duże stężenie alkoholu i przy niskiej
zawartości wody.
Przyrządzanie: Bezpośrednia sferyfikacja / odwrotna sferyfikacja.
Alergeny: Brak alergenów

Zapytaj o cennik
close slider
[FM_form id="2"]