Sosa Gelcrem na ciepło 500g

65,00 

Opis

W królestwie roślin skrobie stanowią rezerwę energii dla roślin. Skrobia to polisacharyd wytwarzany z glukozy.
Naturalną skrobię stosuje się po podgrzaniu w temperaturze 50-90 stopnii jako zagęszczacz. Ma jednak tę trudność, że wraz z ciepłem traci moc zagęszczania, a podczas zamrażania wytwarza synerezę lub znaczne straty wody. Z tego powodu skrobia, którą polecamy w wykwintnej kuchni, jest skrobią poddaną obróbce pod wysokim ciśnieniem, która daje nam wszystkie cechy skrobi rodzimej lub zwykłej, ale jest bardziej odporna na zamrażanie i gotowanie. Nakłada się ją na gorąco, w zakresie od 50 ° do 90 °. Skrobia daje nam miękką konsystencję jak krem ??do ciasta, ale bez smaku. Niebłyszczący, nieprzezroczysty produkt.
Sosa hot gelcrem to wielofunkcyjna skrobia, która została opracowana, aby zaspokoić różnorodne potrzeby współczesnej żywności i procesów gotowania. Jest świetnym modyfikatorem tekstury i zapewnia nam zrównoważoną i bezbarwną wiotkość, interesującą w zależności od zastosowania. Ma zastosowanie do wszystkich rodzajów płynów i zapewnia dużą stabilność w kwaśnych mediach i wypiekach. W przeciwieństwie do zwykłej skrobi, nigdy się nie rozkłada i wytrzymuje wysokie temperatury gotowania.

Idealna do beszameli, ostrych sosów, … wszystkiego, co chcesz podgrzać w kuchence mikrofalowej (wysokie temperatury) i zamrozić w celu konserwacji. Idealna do przygotowania kremów na gorąco.
Gorący żelcrem zapewnia nam dużą stabilność lepkości i jest odporny na bardzo wysokie temperatury i kwasy. Jest dobrym stabilizatorem do konserwacji, zamrażania i rozmrażania kremów.

Właściwości: Zagęszczacz odporny na zamrażanie.
Sposób użycia: Mieszać na zimno i gotować, aż się zagotuje.
Zastosowanie: Dowolny rodzaj preparatów płynnych lub półpłynnych.
Obserwacje: Odporny na wysokie temperatury i stabilny w piecu. Odporny na zamarzanie.
Opracowania: kremy gotowane, takie jak kremy cukiernicze / kremy gorące / beszamel

Zapytaj o cennik
close slider
[FM_form id="2"]