[FM_form id="2"]
[aws_search_form]
Nr: [woo_sku]
GUMA GUAROWA (E412): Naturalny polisacharyd wytwarzany z krzewu guar ( Cyamopsis tretagonolobus ) występującego w Pakistanie i Indiach.
Środek zagęszczający, stabilizujący i emulgujący.
Służy do usprawnienia produkcji nabiału, mięsa i lodów.
W ciastach zmniejsza synerezę rozmrażając nadzienia, poprawia mieszanie mas paniki poprzez skrócenie czasu ubijania.
Roślina strączkowa ( Cyamopsis tretagonolobus ).
Właściwości: Zagęszczacz
Sposób użycia: Wymieszać z płynem i zagotować. Schłodzić.
Zastosowanie: Każdy rodzaj opracowania niezależnie od jego kwasowości.
Uwagi: Zamrażanie stabilne.
Opracowania: Sosy / Nektary / Wyroby cukiernicze
Dozowanie: 2-10g/1kg