Sosa Guma karobowa Garoffi 650g

190,00 

Opis

Mączkę chleba świętojańskiego, zwaną również gumą chleba świętojańskiego, uzyskuje się z nasion drzewa chleba świętojańskiego znanego jako Ceratonia siliqua, które jest szeroko uprawiane w rejonie Morza Śródziemnego. Jest niezwykle wszechstronny jako zagęszczacz lub modyfikator lepkości, absorbent wody, środek zawieszający i stabilizator. Daje doskonałą odporność na szok termiczny i miękką strukturę w lodach. Przy produkcji serów miękkich zwiększa o 10% współczynnik koagulacji i zawartość części stałych w twarogu. Gotowy ser ma doskonałą konsystencję i strukturę, ma konsystencję pH i jest bardziej jednorodny. Sery do smarowania, wytwarzane z dużą zawartością wody, z domieszką 1% do 2% gumy, są bardziej rafinowane i mają dobrą bladość i lepszą smarowalność. Stosowany w ciastach daje wyższą wydajność, ze znacznym zmniejszeniem liczby potrzebnych jaj. Gotowe ciasta i ciastka są bardziej miękkie i dłużej zachowują świeżość. Ciasta są łatwiejsze do pokrojenia w plastry bez szatkowania i łatwiejsze do rozformowania. Znajduje również zastosowanie jako stabilizator i zagęszczacz w sosach i dressingach. Działa jako spoiwo w masach mięsnych, takich jak mortadela bologna, nadając produktowi większą jednorodność, większą stabilność i gładką konsystencję. W nadzieniach cukierniczych, zwłaszcza owocowych zapobiega wypłynięciu nadzienia z ciasta, ale sprawia ale nie maskuje smaku.
Właściwości: Zagęszczający, stabilizujący. Sposób użycia: wymieszać i podgrzać. Zastosowanie: Dowolny preparat na bazie płynnej. Uwagi: Problemy w łączeniu z alkoholem. Opracowania: Zupy / Sosy / Stabilizacja śmietany / Lody / Wyroby cukiernicze
Kod: 58050048

Zapytaj o cennik
close slider
[FM_form id="2"]