Podsuszane pomidory z octem balsamicznym Modena 330 g BELAZU

25,00 

SKU: DT018D Category:
Opis

Te słodkie półsuszone balsamiczne pomidory są pełne smaku i aromatu.
Dojrzałe pomidory są powoli pieczone z oregano, aby wydobyć ich niesamowitą słodycz. Następnie do pomidorów dodawany jest ocet balsamiczny Balsamico de Modena. Następnie pomidory są suszone i zanurzane w oleju.

składniki: Podsuszane pomidory (48%), olej słonecznikowy (45%), ocet balsamiczny Modena (3%), cukier, sól, zioła i przyprawy.

Tarta francuska z pomidorami balsamicznymi:
Składniki:

250g mąki pszennej

200g masła zimnego pokrojonego

50g masła miękkiego

1 łyżeczki soli

75-100 ml zimnej wody

5 czerwonych cebuli, obranych i pokrojonych w piórka

Sól i pieprz do smaku

1 łyżeczki suszonego rozmarynu

1 łyżeczki suszonego tymianku

1 słoik pomidorów Belazu

Do miski dodaj mąkę, masło i sól. Wyrabiaj ciasto dłońmi, aż stworzy strukturę “granulek”.

Stopniowo dodawaj wodę, i wyrabiaj, aby połączyć wszystkie składniki. Uformuj z ciasta kulę, przykryj i umieść w lodówce na 20 minut.

Posyp mąką powierzchnię blatu i rozwałkuj ciasto w prostokąt o wymiarach 40 x 20 cm, powierzchnię posmaruj miękkim masłem. Następnie złóż go na trzy części, podobnie jak list i wstaw do lodówki na kolejne 30 minut.

Wyjmij ciasto z lodówki i powtórz krok drugi, a następnie przykryj i ponownie włóż do lodówki na co najmniej 30 minut.

Na rozgrzaną patelnię wylej połowę oleju ze słoika z pomidorami, dodaj cebulę rozmaryn i tymianek, dopraw solą i pieprzem. Podsmażaj przez 15-20 minut, aż cebula stanie się miękka.

Rozgrzej piekarnik do 200 ° C. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Rozwałkuj ciasto do prostokąta o wymiarach 40 x 20 cm. Ciasto piecz przez 20–25 minut, aż będzie złote i puszyste.

Wyjmij ciasto z piekarnika i zmniejsz temperaturę do 170 ° C. Na cieście rozłóż cebulę, a następnie posyp je pomidorami balsamicznymi. Włóż ponownie do piekarnika na 5-10 minut.

Zapytaj o cennik
close slider
[FM_form id="2"]