Ekskluzywne, czarne, naturalnie dojrzewające oliwki Beldi zmieszane z kaparami, czosnkiem i suszonymi pomidorami, tworzą pastę bogatą w smak umami.Do produkcji pasty użyto najlepszych czarnych marokańskich oliwek i kaparów bez sztucznych aromatów i konserwantów.
Chociaż głównym składnikiem są oliwki, termin Tapenade pochodzi od prowansalskiej nazwy pąków kaparów, tapeno. W czasach starożytnych kapary były przechowywane w amforach oliwy z oliwek, stając się fundamentem nowoczesnej tapenady.
Składniki:
Czarne oliwki (72%), olej słonecznikowy, suszone pomidory (5%), kapary (3%), sól, purée czosnkowe, kminek, regulator kwasowości: kwas cytrynowy.
Kaloryczność: 1827kJ / 445kcal
Tłuszcze: 47,2 g
Z czego nasycone: 6g
Węglowodany 5,9 g
z cukrów 0,7 g
Błonnik 4,3 g
Białko 1,2 g
Sól 3,5 g